Van geen energie als moeder naar nieuwe versie van haarzelf.

Dit is Jelena (32), mama van Luka (3 jaar) en Milena (1 jaar). Ze vertelt over hoe ze na de geboorte van haar tweede kindje Milena helemaal geen energie meer had in haar rol als moeder. Ze was niet meer blij met wie ze was. Er moest iets veranderen, maar wat? Lees het inspirerende verhaal van Jelena en hoe zij zichzelf terugvond door het online programma In Je Kracht Als Mam.  

Geen energie moeder

Ik had geen energie meer als moeder en ik raakte mijzelf kwijt

Op 24 augustus 2022 werd ons tweede kindje Milena geboren. Zij maakte ons gezin compleet. Hoewel ik vastberaden was om borstvoeding te geven, vond ik de uitdagingen van de slapeloze nachten en de vermoeiende voedingen behoorlijk pittig. Na 9 maanden stopte mijn lichaam met het geven van borstvoeding.

Ik besefte dat mijn lichaam op was, ik geen energie meer had en ik langzaam steeds meer van mezelf verloor. Er was ook nauwelijks tijd voor mezelf, en ik negeerde mijn lichaam te veel, waardoor het niet goed kon herstellen. Ook nam de ontevredenheid over mijzelf toe.

Toen zag ik Heidi van Herk met haar online programma “In Je Kracht Als Mam”. Haar woorden raakte bij mij iedere snaar waardoor ik besloot om haar programma aan te schaffen. Ik maakte de bewuste keuze dat het tijd werd om een betere versie van mijzelf te ontdekken en te worden.  

Tijd voor mijzelf nemen was eerst een grote uitdaging

Heidi haar programma is erop gericht dat je iedere dag 10-20 minuten voor jezelf neemt. Ook al mag je het programma op je eigen tempo volgen wilde ik wel graag zoveel mogelijk iedere dag met mijzelf aan de slag gaan. In het begin vond ik dit een uitdaging, maar de opdrachten zette mij positief aan het denken en de yogalessen en bewegingsoefeningen brachten mij lichamelijk veel rust. Dat motiveerde me om het commitment met mezelf aan te gaan en de lessen iedere dag te volgen.

Heidi is ook zo’n vrolijke meid die goed weet waar ze over praat en haar enthousiasme via het beeldscherm perfect over kan brengen.

Geen tijd voor mijzelf moeder

Hele fijne afwisseling tussen schrijfopdrachten en bewegingslessen

De afwisseling tussen de lessen was top. Om de dag ga je aan de slag met je mindset en de andere dag is een yogales. Op de dagen dat je aan de slag gaat met je mindset ontvang je eerst een korte video van Heidi waarin ze uitleg geeft over het onderwerp van die dag, daarna ga je aan de slag. Deze dagen daagden me uit om na te denken, soms confronterend, maar uiteindelijk gunstig voor mijn persoonlijke groei.

Ik keek er echt naar uit om elke avond een opdracht te doen, omdat ik me daarna altijd beter voelde. Het gaf me simpelweg het gevoel dat ik dagelijks iets had om naar uit te kijken, in plaats van altijd maar verstrikt te zijn in de dagelijkse sleur van verplichtingen, zowel thuis als op het werk, met het huishouden, koken enzovoort.

De meest waardevolle opdrachten

De meest waardevolle opdrachten waren die waarin ik mijn huidige situatie analyseerde. Ze dwongen me om na te denken over wat goed gaat en waar ik ontevreden over was. Ik ging inzien dat mijn prioriteiten anders waren dan ik dacht en daardoor vaak niet de juiste beslissingen nam. Mede doordat ik te weinig naar mijn eigen gevoel luisterde.

Ook vond ik de opdrachten “Shake it Off’ en “Dancing Queen” super leuk. Ik heb in een deuk gelegen met mijzelf en na de opdrachten was ik een stuk vrolijker dan voordat ik aan de opdrachten begon.  

Yoga was nieuw voor mij

Yoga was nieuw voor me, maar de lessen leerden me hoe ik in het moment kon zijn, mijn zorgen kon vergeten en fysiek tot rust kon komen. Ik ben van plan om door te gaan met yoga, zelfs nu het programma is afgelopen.

Geen energie moeder energieke moeder

Wat voor invloed dit alles heeft op mijn kindjes

Als ik blij en tevreden ben met mezelf, straal ik dat ook uit naar mijn kindjes. Zo lach ik bijvoorbeeld weer meer, waardoor mijn kindjes dat ook doen.

Van geen energie meer als moeder naar In Je Kracht Als Mam

Voor het eerst in mijn leven heb ik ervaren hoe het is om rust en ontspanning in je lichaam te voelen. Heidi laat veel manieren zien waarop je meer rust in je lichaam kunt ervaren en ik heb de mijne dankzij dit programma gevonden.  

Dankzij het programma In Je Kracht Als Mam heb ik een betere versie van mezelf leren kennen en daar ben ik heel blij mee. Voorheen had ik vaak last van stress en was mijn blik op mijzelf, de andere en alles om mij heen vrij negatief. De nieuwe versie van mezelf heeft geleerd om stress te voorkomen door goed aan te voelen wat mijn grenzen zijn, die uit te spreken en continu bewustere keuzes te maken. Ook kan ik nu vaak met een veel positievere blik naar situaties kijken.

Inmiddels vind ik mezelf het waard om te blijven investeren in mijn eigen groei als persoon. En dat is voor mij in je kracht staan als mam.  

Liefs,
Jelena

Ook jij kunt je krachtig voelen

Ook jij kunt van ‘geen energie in je rol als moeder’ transformeren naar een krachtige mam die weer zin heeft in de dag, vaker een dikke glimlach op haar gezicht heeft en er voor zichzelf durft te zijn.

Ontdek meer over het online programma In Je Kracht Als Mam.