Als nieuwe moeder omgaan met alle veranderingen?

Voor jou als mama met een kleintje tot ca. 2 jaar oud

Een nieuwe moeder zijn is tegelijkertijd het mooiste en pittigste wat er is. Hoe zou het zijn als je je rol als mam luchtiger kunt maken? Stop met al het rennen en ontdek wat een dagelijkse pauze van 10-20 minuten met je doet. Stap in en groei in 6 weken uit tot een krachtige mam die, juist door voor zichzelf te kiezen, er ook voor haar gezin is.

Lieve nieuwe moeder

Met de geboorte van je kind wordt ook een nieuwe rol voor jou geboren. Voortaan ben je niet meer alleen vrouw, maar ook moeder. Een rol met veel verantwoordelijkheden die van alles op z’n kop zet: je dagindeling, je sociale leven, je relatie, de tijd voor jezelf, je lichaam, je emoties…

Hoe blij je ook wordt als je een blik op je prachtige kindje werpt, er knaagt ook iets.

Herken je je hierin?

Je staat voortdurend aan.

Tijd voor jezelf, wat is dat? Je cijfert jezelf veel weg.

Het moederschap maakt je onzeker. Doe je het allemaal wel goed?

Ook al geef je het liever niet toe, je vindt moeder zijn best zwaar.

Je vindt jezelf vaak niet goed genoeg en baalt regelmatig van jezelf.

Je wilt naast moeder ook gewoon jezelf zijn. Niet alleen iemand die zorgt, plant en rent.

Er moet iets veranderen..

Maar wat? Het begint allemaal met ontdekken wie jij bent, waar je voor staat, en wat je voelt. En weet je wat het mooie is: kleine stapjes kunnen de sleutel zijn om jezelf weer krachtig te voelen. Ik help je graag om in 6 weken weer jouw innerlijke kracht te voelen als nieuwe moeder en als vrouw.

Hoe zou het zijn als je als nieuwe moeder…

door elke dag 10-20 minuten aan jezelf te besteden in 6 weken een enorme transformatie kunt doormaken? En als je daarbij alle handvatten krijgt om die transformatie zelf volop door te zetten.

Stel je eens voor dat jij over een paar weken…

weet hoe je als mam voor jezelf kunt kiezen, doordat je doorhebt hoe jij kunt opladen.

weer rust kunt ervaren op een dag en weet hoe je die rust kunt inbouwen en vasthouden.

minder van je stuk wordt gebracht door wat er om je heen gebeurt, zoals reacties van anderen, een huilbui of dingen die niet volgens planning gaan.

oprecht kunt genieten van je gezin doordat je niet alleen maar rent, maar ook kunt stilstaan en plezier hebt.

minder last hebt van heftige emoties, omdat je beter kunt voelen wat er door je heen gaat en daarmee weet om te gaan.

zelf weer regie ervaart over je leven door beter aan te voelen wat jij wilt en door keuzes te maken die daarop aansluiten (ook als die tegen de verwachtingen ingaan).

Graag begeleid ik jou om dit alles in 6 weken te bereiken.

Samen brengen wij het vlammetje voor jouw persoonlijke ontwikkeling als vrouw en als mama aan het branden. De oerkracht zit al in jou. Het is alleen nog een kwestie van jezelf ermee verbinden.

Gaan we daar samen aan werken?

Ik was het als nieuwe moeder van een tweede verleerd om me-time-momenten te hebben. Ik had nergens zin in. Dit programma hielp me om weer tijd te investeren in mezelf. Dat is ook voor mijn man en gezin veel waard. Ik ben weer een vrolijke moeder die zichzelf niet wegcijfert.

MAXIME

MAMA VAN FAES EN FAYE

Leer om, naast mam, ook jezelf te zijn.

6-weeks programma ‘In Je Kracht Als Mam’

Bij dit 6-weekse online programma krijg jij alle praktische handvatten en inzichten om uit te groeien tot een krachtige mam. In je kracht staan als mam betekent dat jij keuzes maakt die je gelukkig maken. Dat je jezelf leert kennen, liefdevol naar jezelf kijkt en vaker ‘goed’ goed genoeg vindt.

Elke dag 10-20 minuten aan de slag met jezelf

Je gaat 6 weken lang elke dag 10-20 minuten aan de slag met opdrachten waarmee je incheckt bij jezelf. Het programma is lekker gevarieerd. Verwacht een mix van schrijfopdrachten, bewegingsopdrachten en yogalessen. Denk bij bewegingsopdrachten o.a. aan ademhalingsoefeningen, dansen en een bodyscan. Zo heb je elke dag, 6 weken lang, een moment om op te laden en te groeien als vrouw.

Op de momenten dat je aan jezelf werkt..

ben je even niet het Hoofd Planning of de superwoman die het allemaal wel doet. Je checkt in bij jezelf en gaat werken aan jou.

Wat krijg je?

Voor dit programma krijg jij toegang tot een online omgeving, die je op elk moment kunt bereiken via je computer, tablet of een app op je telefoon. In dit programma neem ik jou mee in de transformatie om nog meer in je kracht als mam te staan. Zo wordt het moederschap lichter en zit jij straks lekkerder in je vel.

Dit kun je verwachten

Een online programma van 6 weken

Daarin leer jij in je kracht te staan als mam én vind je veel herkenning. Met 4x per week een video-opdracht en 3x een yogales.

Elke week een ander thema én iedere dag een nieuwe les

Eén dag van het programma kost je altijd maar 10-20 minuten (kortom: inpasbaar in jouw drukke leven).

Mix van yoga-,
schrijf- en bewegings
opdrachten.

Daardoor wisselen schrijven en bewegen elkaar af. Zo kun je experimenteren wat bij jou past. Bij elke opdracht zit een video met uitleg.

Volop handvatten om te ontsnappen aan de drukte

Je ervaart minder drukte in je hoofd of om je heen en komt meer in contact met jezelf.

De optie om het programma op jouw tempo te doorlopen

Je krijgt 6 maanden toegang tot dit programma (en dus de kans om alle video’s opnieuw te bekijken).

Inspirerende boekentips, luistertips en extra oefeningen

Zo kun je aan de slag blijven gaan, waardoor je de ingeslagen weg ook echt volhoudt.

Waarom yoga als nieuwe moeder?

Na mijn bevalling van Scott was ik als nieuwe moeder emotioneel soms wat uit balans. Ik sprak met mezelf af om dagelijks 10-20 minuten yoga te doen. Vaak gaf ik mijn humeur het cijfer 4 als ik begon en stapte ik met een 7 of 8 van de yogamat af. En het mooie is: niet alleen op de mat heb je daar profijt van. Yoga is een prachtige manier om de dagen milder te maken en de rust te vinden in jezelf. Dat wil ik jou laten ervaren! 

Yoga is een simpele manier om minder in je hoofd te zitten en meer te landen in je lichaam. Daardoor kun je beter genieten van alles om je heen, waaronder je kleintje.

De focus op de adem zorgt ervoor dat je ademhaling vertraagt en dat je meer ontspant. Je zult merken dat je door de dag heen meer rust ervaart en milder naar situaties kijkt.

Deze yogalessen zijn speciaal gemaakt voor je herstellende lichaam na de bevalling. Door de zwangerschap en bevalling heeft je lichaam een klap gehad. Met yoga gaan we je bekken(bodem)spieren versterken en fysiek terugkomen in je kracht.

“Ik vond de yogalessen erg ontspannend. Het werkt voor mij goed om bewust met mijn lichaam te bewegen. Dit geeft tijdens en na de oefeningen een voldaan gevoel. Mijn gedachtes gaan dan de vrije loop en ik heb het idee dat ik dingen verwerk en loslaat.”

jaël

MAMA VAN DAVI

De thema’s

We gaan 6 weken met elkaar aan de slag. In die weken staat er 7 dagen per week een les voor je klaar. Daarbij gaan we aan de slag met deze thema’s:

Deze week draait het om JOU. Want hoe gaat het nu echt met je? Wat voel je in de rollercoaster die het moederschap is? Wat heb jij nodig?

Het leven bestaat uit keuzes maken. Ballen laten vallen. Niet alles doen wat je denkt te “moeten”. Dus ga je kiezen voor jou. Wat wil jij? Wat is te veel? En hoe stel je grenzen?

Kom uit je hoofd en in je lichaam. Laat je gedachten­machine voor wat die is en leer contact te maken met je lijf. Dát is de start voor de connectie met jezelf en de ander.

Geloof jij alles wat je jezelf wijsmaakt? Leer loskomen van niet-helpende patronen. Hoe jij kijkt naar jezelf, bepaalt voor een groot deel hoe je je voelt. Tijd voor positiviteit!

Wat zijn jouw oordelen en verwachtingen? Wat doen verwachtingen van anderen met je? Leer in deze week om te handelen vanuit je eigen kracht.

Terug- én vooruitblikken. Je gaat terugkijken op de afgelopen weken en op oude ervaringen. En vooruitkijken naar wat je wilt meenemen en hoe je dat gaat doen. Met veel trots en liefde!

Wat heb jij over 6 weken bereikt?

Je ervaart weer tijd en ruimte voor dingen die jij écht belangrijk vindt, doordat je rust hebt in je lijf en je minder laat meeslepen door niet-helpende gedachten.

Je leert hoe je kunt inchecken bij jezelf, ongeacht wat er om je heen speelt.

Je leert verschillende manieren om in verbinding met jezelf te blijven. Daardoor kun je beter voelen wat jij nodig hebt en voor jezelf kiezen.

Je leert hoe je je niet van je stuk laat brengen door de adviezen van anderen en daarbij dicht bij jezelf blijft.

Je kunt beter omgaan met onrust in je lichaam, waardoor je minder last hebt van “Ik doe het niet goed genoeg”-gevoelens.

Je kunt er vanuit de kracht die in jou zit voor je gezin zijn, juist door je eigen behoeften en gevoelens te leren kennen.

“Wat een mooi programma, met ontelbaar veel waardevolle inzichten. De combinatie van inspirerende video’s, schrijfopdrachten en yogalessen is heel fijn. Het geeft rust, ontspanning en zelfvertrouwen.”

Alyssa

MAMA VAN JASON, IVY en LIVA

TOP GEWAARDEERD

Investering

De investering voor dit 6-weekse programma is € 249,-

Of betaal in 6 termijnen van € 44,-

Een nieuwe moeder zijn hoeft niet zwaar te zijn, als je milder kijkt naar jezelf, soms een paar van de 1001 ballen laat vallen en ook voor jezelf blijft kiezen.

Hi, ik ben Heidi

Mijn naam is Heidi van Herk (1991). Als coach voor moeders help ik je om niet alleen maar moeder te zijn, maar ook vrouw. Wie ik ben? Mama van Scott en Mana, holistisch therapeut, yoga-docent, coach voor (nieuwe) moeders, vriendin van Jonas en vooral… mezelf.

Ik weet hoe het is om niet goed in je vel te zitten. Ik was lange tijd gewend om mijn gevoelens weg te stoppen en vooral door te rennen. Dat was totdat mijn lichaam rond mijn 23e tegensputterde en ik hulp zocht. Mijn groei begon toen ik leerde aan te kijken wat er in mij speelde en daar gehoor aan ging geven.

En toen werd ik moeder van Scott. Hoe blij ik ook werd van dit prachtige mannetje, ik vond het ook pittig dat opeens alles om hem draaide. Ik rende hele dagen en kon ’s avonds alleen maar uitgeblust op de bank liggen zappen. Lag het aan mij of was moeder zijn pittig? Waar was mijn ontwikkeling in dit verhaal?

Gelukkig kwam het besef dat juist net moeder zijn hét moment is om met mijn eigen ontwikkeling aan de slag te blijven gaan. Het begint met leren kiezen voor wat jij als mama en als vrouw nodig hebt. Dát is in je kracht staan als mam. Dat maakte voor mij én mijn gezin een wereld van verschil. En dat gun ik elke nieuwe moeder.

Ben jij er klaar voor om ook vrouw náást moeder te zijn?

Wil jij juist deze hectische tijd gebruiken om aan jezelf te werken en je fijner te voelen als vrouw en als mama? En wil je daarom heel graag meer weten over het programma of is er iets anders waar je advies bij wilt? Laten we samen kijken of dit programma iets voor jou is. Ik maak heel graag kennis met je.

Veelgestelde vragen

Het is niet mijn eerste kindje is dit programma voor mij?

Ja absoluut! Het is voor alle mama’s die (net weer) mama zijn geworden. Voor alle nieuwe moeders.

Mijn kind is ouder dan anderhalf jaar. Kan ik dan ook meedoen?

Ja, ook dan ben je van harte welkom. Ik geef voor de herkenbaarheid vaak voorbeelden van het eerste jaar moederschap, maar je kunt ook meedoen als je kleintje wat ouder is. Ook dan zul je veel herkennen en gaat het programma je helpen om meer in contact te komen met jezelf. Met de yoga richt ik me overigens op het lichaam dat nog herstellende is, dus de oefeningen kunnen de eerste weken wat laagdrempelig (maar niet minder waardevol!) zijn als jouw kindje al wat ouder is en je lichamelijk dus meer aan kunt.

Wanneer kan ik in het programma instappen?

Je kunt op elk moment in het programma instappen. Je volgt het programma op jouw tempo en hebt vanaf het moment dat je start 6 maanden toegang tot alle modules.

Kan ik alle opdrachten vanuit huis doen?

Ja, op één enkele opdracht na kun je alle opdrachten thuis uitvoeren. Je hoeft er dus niet de deur voor uit.

Ik heb geen ervaring met yoga. Is dat een probleem?

Nee hoor, dat is geen enkel probleem. De yoga-oefeningen zijn zo gemaakt dat ze zowel geschikt zijn als je net begint met yoga als wanneer je al wat yoga-ervaring hebt.

Wanneer is dit programma minder geschikt?

Ervaar je zware depressieve klachten? Schakel dan hulp in van een psychotherapeut. Heb je last van heftige bekkenklachten of verzakkingen? Dan is het belangrijk om naar een bekkenfysiotherapeut te gaan.

Op welke apparaten kan ik het online programma volgen?

Je kunt het programma op elk apparaat volgen: op je computer of tablet via de browser of op je telefoon via een app.

Is het belangrijk dat ik echt iedere dag een les volg?

Op die manier haal je wel het meest uit het programma. Juist het commitment om iedere dag met jezelf aan de slag te gaan maakt dat je resultaat gaat merken. Het is ook veel makkelijker om iets standaard te doen dan om iedere dag weer te bepalen of je vandaag wel of niet aan de slag gaat. Uiteraard kun je de dagen op jouw tempo volgen. Dus als het een dag niet uitkomt, dan pak je het gewoon de dag erna weer op.

Maakt het uit of ik de opdrachten ‘s ochtends, ‘s middags of ’s avonds doe?

Nee, je kunt zelf een moment kiezen. Ik weet als geen ander dat het soms lastig plannen is met een kleintje. Wel kun je kijken of je een vast moment kunt prikken, zodat je er niet iedere dag over hoeft na te denken. Denk aan het moment waarop je kleintje slaapt. Lukt het dan niet, dan kun je de oefening in de avond doen. Mijn advies is wel om de opdrachten, als het lukt, in de ochtend of middag te doen. Je kunt dan die dag al merken wat het met je doet.

Kan ik een module ook volgen zonder de video te kijken?

Ja, ik heb eraan gedacht dat soms de kleine in je arme slaapt of dat om een andere reden een video kijken even lastig is. Bij elke les krijg je via een video uitleg waar het die dag over gaat, maar daaronder vind je dezelfde uitleg ook in tekst terug. Je kiest dus zelf of je de uitleg wilt kijken of wilt lezen (of een combinatie van beide).

Ik twijfel of yoga wel iets voor mij is.

Ik beloof je: het wordt geen zweverige bedoening. Vertrouw erop dat juist yoga je verder helpt met ontdekken wie je bent, wat je wilt en wat je voelt. Zie het daarnaast als fijne manier om even op de pauzeknop te drukken gedurende de dag en om weer kracht op te bouwen in je herstellende lichaam.

Kan ik het programma ook in termijnen betalen?

Ja. Je kunt er ook voor kiezen om het programma te betalen in 3 of 6 termijnen.