Retreat voor moeders (5 tips!)

Heel de dag door zijn we aan het rennen, bezig met de ander en uit verbinding met onszelf. Voel je de behoefte om daar even uit te stappen? Tot rust te komen en meer de verbinding aan te gaan met jezelf? Dan is een retreat voor moeders wat voor jou! In deze blog vertel ik je waarom een retreat een goed idee is en geef ik je tips voor retreats die absoluut de moeite waard zijn om eens te bekijken.

Retreat voor moeders

Kan mijn gezin wel zonder mij?

Ben je nog nooit langer dan één nacht weg geweest van je kinderen? Dan begint het natuurlijk al met het overpeinzen of je wel zo lang weg kunt zijn van huis. Zullen ze je niet te veel gaan missen?

Laat me dit voor je verhelderen: er zitten 52 weken in een jaar waarin jij continu klaarstaat voor je gezin. Je schuift veel van je eigen wensen (met liefde) opzij om er voor je kind(eren) te zijn. Dus, op basis van zo’n heel jaar: hoe erg is het eigenlijk als jij er één week niet bent?

En je partner en de mensen om je heen kunnen pas echt laten zien wat ze kunnen wanneer jij soms even een stapje terug doet. Mijn ervaring: ze redden zich prima thuis en voor de kinderen is het ook nog eens leuk zo’n andere dynamiek. En jaa… die enorme berg was die er ligt als ik thuiskom, die accepteer ik dan maar.

Kan ik wel zo lang zonder mijn gezin?

Daar kom je maar op één manier achter… door het te doen! Mijn ervaring de eerste keer was dat ik het heerlijk vond, dat ik mijn kindjes helemaal niet miste en ik juist meer dan ooit weer uitkeek naar hen te zien na zo’n week.

Natuurlijk kan dit voor jou anders zijn, maar dat weet je pas als je het gaat doen. Alles wat nieuw is voelt spannend. Dus je hoofd gaat genoeg redenen verzinnen om het niet te doen, maar als je een JA voelt vanbinnen. Doe het gewoon en ervaar zelf!

retreat tips

Waarom een retreat voor moeders?

Naast dat een retreat ervoor zorgt dat jij jezelf even lekker oplaadt, ga je ook aan de slag met je eigen persoonlijke groei. Iets wat zo ontzettend belangrijk is, juist nu je mama bent. Door zelf te groeien als vrouw, groei je in je rol als moeder. Door de verbinding met jezelf aan te gaan, groeit de verbinding met je kind(eren). Je doet dus eigenlijk je gezin een groot cadeau door met jezelf aan de slag te gaan en een retreat voor moeders te boeken!

Ook is het heel fijn om de verbinding aan te gaan met andere vrouwen, vrouwen die je niet door en door kent. Vrouwen die jou weer spiegelen waar zij tegenaan lopen. De connectie die er ontstaat tijdens zo’n retreat zorgt ervoor dat jij nog meer die verbinding aan gaat met jezelf.

Retreat moeders

Retreat voor moeders 5 tips

Voel je van binnen een (kleine) JAAAA op komen? Check dan vooral eens deze fantastische retreats:

 1. Inner Beauty Retreat
  Mayke geeft haar retreats op een prachtige locatie in Ibiza. Ontdek hoe het is om er echt even helemaal voor jezelf te zijn en open nieuwe deurtjes in jezelf die ervoor zorgen dat je nog meer de liefde voelt die diep in jou verborgen zit. Ontdek het Inner Beauty Retreat.
 2. Maartje Heger
  Speciaal voor de moeder. Met of zonder je kindje een weekend retreat in Nederland. Hoe leuk ook dat ze retreats aanbiedt waar je heen kan met je zoontje of dochter?! En ook tijdens deze retreats is er voldoende ruimte voor jou waarin je kunt opladen.
  Ontdek de retreats van Maartje Heger.
 3. Nourish Yourself Retreat
  Samen met Hanneke Peeters organiseert Annemarie Roozenboom dit retreat op haar prachtige locatie in de Bourgogne. Met als doel jou meer in contact te brengen met je gevoel, je vrouwelijkheid, sensualiteit en creatiekracht. Dit doen ze door je mee te nemen in de reis van de 5-elementen.
  Ontdek het Nourish Yourself Retreat.
 4. The Mom Getaway
  Deze klinkt toch al helemaal lekker? Dit is wat je wil.. er even tussenuit! Sasja geeft haar retreats in Ibiza. Ze haalt je uit je dagelijkse rush en zorgt ervoor dat jij weer gaat voelen wat je echt verlangd. Een warm bad waar je tot rust komt, naar binnen keert en empowerment gaat ervaren!
  Ontdek The Mom Getaway
 5. La Luz Retreats
  Dit retreat staat in het teken van ontspanning, lichtheid en genieten. Je overnacht in een prachtige Bell tent midden in de prachtige natuur in Friesland. Je zult volledig tot rust en na het retreat met zoveel meer liefde en vriendelijkheid naar jezelf kijken.
  Ontdek La Luz Retreats

Een weekend of week net iets te gek?

Voelt zo’n weekend of week weg voor jou nu nog als een brug te ver? Kom dan eens naar een van mijn Mam-cirkels: de vrouwencirkel voor mama! Een middag waar je helemaal tot rust komt en de verbinding met jezelf verder aangaat.

Een reactie van een van de deelnemers:
Even helemaal tot mezelf gekomen, ontladen en weer opladen. Heidi geeft je een veilig gevoel, je mag zijn wie je bent en alles is oké, weer helemaal in connectie met mezelfOok vond ik het heel fijn om te ervaren dat ik niet de enige ben die soms worstelt met het moederschap.” – Maaike

Ontdek de Mam-cirkel

Liefs,
Heidi