Stress verminderen oefeningen: loslaten in 10 minuten

Het leven als moeder kan soms als een eindeloze reeks taken voelen, waardoor het moeilijk kan zijn om even een momentje voor jezelf te vinden. Maar vandaag wil ik je laten zien dat zelfs te midden van de drukte van het moederschap, je in slechts 10 minuten wat stress kunt verminderen met deze oefeningen, en jezelf weer kunt opladen. Deze drie eenvoudige stress verminderen oefeningen kunnen gemakkelijk worden uitgevoerd, zelfs met je kind(eren) om je heen. Dus geen excuses meer, zelfs geen mat nodig – een kleed of de vloer werkt prima!

In onderstaande video doe ik de 3 oefeningen met mijn dochter voor. Onder de video lees je meer over de uitvoering. Succes!


Stress verminderen oefeningen (3)

1. Cat-Cow Pose
Begin met het plaatsen van je handen onder je schouders en je knieën op heupbreedte uit elkaar. Terwijl je inademt, maak je je rug hol en open je je keelgebied, terwijl je bij het uitademen je handen in de mat duwt en je rug bol maakt. Herhaal deze beweging ongeveer 10 keer, maar volg vooral je eigen ritme en beweeg met je ademhaling.

Stress verminderen oefeningen

2. Child’s pose
Vervolgens breng je je billen naar achteren en je handen naar voren, terwijl je je voorhoofd op de mat (of de grond) plaatst. Neem ongeveer 10 ademhalingen in deze rustgevende houding, maar voel je vrij om langer te blijven liggen.

3. Liggende Twist
Ga op je rug liggen met je voeten op de mat. Breng vervolgens je knieën naar rechts terwijl je je armen op schouderhoogte legt en je schouders zo veel mogelijk op de mat houdt. Neem ongeveer 10 ademhalingen in deze houding en herhaal dan aan de andere kant door je knieën naar links te brengen.

Stress verminderen yoga

Waarom yoga?

Yoga is niet alleen een vorm van lichaamsbeweging, maar ook een krachtig hulpmiddel om te ontspannen en je geest te kalmeren. Vooral voor ons, moeders, die vaak moeite hebben om even stil te staan te midden van alle drukte. Door yoga te beoefenen kun je fysieke spanningen loslaten en mentaal meer rust vinden waardoor je veel meer in je lichaam aanwezig bent (en minder vanuit je hoofd leeft!).

Ben je nog niet zo lang geleden bevallen? Lees dan ook mijn blog over waarom postnatale yoga.

In Je Kracht Als Mam online programma

In mijn online programma “In Je Kracht Als Mam” deel ik drie keer per week een yogales van 10-20 minuten. Dit programma is speciaal ontworpen voor drukke moeders zoals jij, die behoefte hebben aan een moment voor zichzelf en willen groeien als vrouw. Je vindt meer rust in jezelf en we zorgen dat jouw vuurtje van binnen weer meer gaat branden. Ontdek het online programma In Je Kracht Als Mam.

Yogales uitproberen?

Hopelijk heb je veel aan de stress verminderen oefeningen. Zin gekregen in een volledig yogalesje? Vraag gratis mijn 13 minuten yogales aan en je krijgt er ook nog eens een ontspannende bodyscan bij cadeau!

Vergeet niet af en toe wat tijd te nemen voor jezelf waarin je oplaadt!

Liefs,
Heidi