Je weg vinden in moederschap. Mam Maxime vertelt hoe zij dit doet.

Dit is Maxime (27), mama van 2 die haar weg vindt in het moederschap. Ze vertelt over hoe ze weer ontdekt wie ze zelf is, los van haar rol als moeder. Een inspirerend verhaal van zelfopoffering naar zelfontdekking. Lees hoe ‘In Je Kracht Als Mam’ Maxime heeft geholpen om zichzelf opnieuw te ontdekken en hoe jij ook stappen kunt zetten naar een krachtigere versie van jezelf. Haar verhaal over de weg vinden in moederschap:

hulp bij moederschap

Ik leefde de hele dag indirect voor een ander

Eigenlijk leefde ik de hele dag indirect voor een ander. Werken voor een baas, zorgen voor de kindjes, lief zijn voor mijn partner, leuk zijn voor vriendinnen. Maar wat deed ik nu echt voor mijzelf? Ik besefte dat ik niks deed voor mij alleen. En op de momenten dat ik even alleen was, ging ik al snel op mijn telefoon kijken of keek ik tv. Echt voldoening haalde ik daar niet uit.

In november 2022 ben ik voor de tweede keer mama geworden, van een gezonde dochter: Faye. Mijn zoontje Faes is nu 3,5 jaar.

Natuurlijk was ik blij en dankbaar voor mijn mooie kindjes. Maar ik voelde me ook dagelijks moe en futloos. Ik sliep vaak rond 20.00 uur en werd dan alsnog moe wakker. Ook mijn weerstand had een dieptepunt bereikt.

Ik kende weinig hobby’s voor mijzelf. Sowieso was tijd voor mijzelf ver te zoeken. Mezelf momenten voor mij alleen gunnen, vond ik maar lastig. Ik racete de hele dag door. Als ik dan alleen was, was ik vaak doodmoe en wilde ik alleen maar niksen.

weg-vinden-moederschap

‘In Je Kracht Als Mam’ kwam precies op het goede moment

Zo ben ik begonnen met dansen, iets wat ik nog steeds veel doe, en lukt het me zelfs om soms nergens aan te denken. Ik kan vaker even de oude Maxime zijn. Diegene die zich nergens voor schaamt en overal voor gaat!

Ook yoga werd met de week leuker. Ik was er eerst sceptisch over, maar merkte dat het steeds beter ging en dat ik het nu juist heel leuk vind. Mijn lichaam kan meer dan ik dacht.

Voordat ik aan dit programma begon, zat ik behoorlijk diep en had ik nergens zin in. In Je Kracht Als Mam heeft mij laten zien dat 20 minuten voor jezelf op een dag waardevol zijn.

Uit de me-time-momenten, met name yoga, dans en luisteren, haal ik energie en merk ik dat ik beter slaap. Ook de andere oefeningen waren heel waardevol. Ze leerden me meer over mezelf en leerden me om weer te genieten. Ik besef nu dat goed voor jezelf zorgen heel belangrijk is, ook om meer energie te hebben om voor een ander te zorgen.

in je kracht als mam

Het was een mooie ervaring en ik heb een grote stap gemaakt als het gaat om investeren in mijzelf. Alles wat ik uit het programma heb gehaald, is voor mij en ook voor mijn man en gezin veel waard. Ik ben weer een vrolijke moeder die zichzelf niet langer wegcijfert!”

Ook jij kunt je krachtig voelen

Ook jij kunt je weg vinden in moederschap. Je krachtiger voelen en met volle overtuiging straks zeggen “Ik sta in mijn kracht als mam”. Om daarmee voor jezelf maar ook voor je gezin en anderen een fijner mens te zijn.

Ontdek meer over het online programma In Je Kracht Als Mam.

Veel liefs,
Heidi