Feestdagen met baby, hoe kom je ze door?

Het is weer die tijd van het jaar – gezelligheid, lichtjes en feest. Maar laten we eerlijk zijn, de feestdagen met een baby kunnen een uitdaging zijn. Maar hé, krachtige mama, het gaat jou lukken. Jij kan dit!

Feestdagen met baby

Tips voor de feestdagen met een baby

Hier zijn wat tips om door de feestdagen te komen en vooral ook om te genieten. Want dat is waar kerst om gaat toch?

1. Beheer je verwachtingen

Laten we beginnen met een dosis realiteit. Feestdagen met een baby zijn niet hetzelfde als vroeger. En dat is helemaal oké! Verlaag je verwachtingen een beetje en wees bereid om flexibel te zijn. Het draait allemaal om het creëren van mooie momenten, niet om perfectie.

2. Creëer je eigen feesttradities

Waarom niet een nieuwe feesttraditie starten nu je gezin is gegroeid? Misschien een gezellige kerstpyjama-dag of een nieuwjaarswandeling. Bouw nieuwe herinneringen met je gezin.

3. Organiseer een babyvriendelijk feest

Als je gastvrouw bent, maak het dan babyvriendelijk. Creëer een gezellige plek waar je kleintje kan rusten en spelen. En laat anderen je helpen – je bent geen feestplanner en supermama tegelijk!

Selfcare mama

4. Self-care voor mama

Te midden van alle festiviteiten, vergeet niet voor jezelf te zorgen, lieve mama. Neem een moment voor jezelf. Zorg dat je ongestoord kunt douchen of doe een bodyscan tussen alle drukte door. Doe iets waar jij weer even van oplaadt.

Er zijn tal van manieren om tijd voor jezelf ontspannen in te vullen. Ik geef je er twee cadeau: Ontdek de Mam-time-outs.

5. Ga voor een natuurwandeling

Te midden van het feestgedruis, plan een rustgevende wandeling in de natuur. Frisse lucht doet wonderen voor jou en je kleintje. Het is een perfecte manier om te ontspannen en nieuwe energie op te doen.

Baby tranen feestdagen

6. Wees voorbereid op extra tranen

Het is niet alleen voor jou druk, maar ook voor je kleintje. Het is oke, wanneer het allemaal even niet zo loopt als je hoopte. Zorg dat je na de feestdagen wat meer tijd hebt om bij te komen. Skip een van de velen ‘verplichte’ bezoekjes. Het mag soms echt minder. Dat zal jullie beiden goed doen.

Is het niet alleen met de feestdagen dat je kleintje veel huilt? Lees het artikel ‘Tips om het ouderschap met een huilbaby draaglijker te maken’.

Conclusie

Mam, onthoud dat jij de kern van dit alles bent. Wees niet te hard voor jezelf. Als dingen niet helemaal volgens plan gaan, is dat oké. Geniet van de chaos, de lachende gezichtjes, en zorg voor een glimlach te midden van de imperfectie.

Kun je wat hulp gebruiken?

Kun je wel wat hulp gebruiken de aankomende dagen? Stap dan nu in het online programma In Je Kracht Als Mam. Ik help jou weer wat vaker voor jezelf te kiezen. Te ontdekken wie die vrouw is, naast alle rollen die je invult als super-mama, workaholic, huishoudster en ga zo maar door.

Veel liefs,
Heidi