Kersverse moeder: tips en herkenning

Kersverse moeder

Ben jij een kersverse moeder? Dan ben je hier op de juiste plek. In deze blog en mijn website is vrijwel alles gericht op jou! De vrouw die nog maar net moeder is. Of het nu je eerste of tweede kindje is. Jij bent een kersverse moeder. Je leest hier over thema’s waar jij als moeder mee hebt te dealen, zoals: emoties, mom-guilt, heel de dag AAN staan, slaapgebrek en weer gaan werken.

Kun je een steuntje in de rug gebruiken nu je net mama bent? Ontdek het online programma ‘In Je Kracht Als Mam’. Samen gaan we aan de slag om ervoor te zorgen dat jij je fijner voelt in je rol als mama en als vrouw!

Emotionele rollercoaster

De eerste weken (en soms maanden!) na de geboorte kunnen gevuld zijn met een overweldigende liefde voor je baby, vermengd met gevoelens van onzekerheid en angst. Je kunt jezelf afvragen of je wel goed genoeg bent als moeder, of je baby wel genoeg voeding krijgt, of je de juiste keuzes maakt.

Naast deze gevoelens van onzekerheid kunnen ook stemmingswisselingen een rol spelen. De combinatie van slaapgebrek, hormonale veranderingen en de constante zorg voor een pasgeboren baby kan leiden tot momenten van intense vermoeidheid en prikkelbaarheid. Kleine dingen die normaal gesproken geen probleem zouden zijn, kunnen plotseling een grote bron van frustratie worden.

Het is belangrijk om te onthouden dat het oké is om deze emoties te ervaren en dat je niet alleen bent. Wil je aan de slag gaan met deze gevoelens en je weer fijner voelen vanbinnen? Ontdek het online programma In Je Kracht Als Mam.

Moeder emoties

Mom-guilt: kersverse moeder

Heb jij hier al mee te maken gehad? Dat je op het moment dat je niet bij je kleintje bent je je schuldig voelt. En dat terwijl je ook snakt naar tijd voor jezelf? Welkom Mom-guilt. Of die continue vraag in je hoofd of wat je doet wel goed genoeg is? Welkom Mom-guilt!

In mijn ogen is het ook iets moois. Vanuit de natuur hebben we een enorme verantwoordelijkheid gekregen over ons kleintje. En dat gevoel zorgt er continu voor dat we onszelf afvragen of wat we doen goed genoeg is.

Maar geloof mij: je doet het goed. Je geeft wat je kunt geven en je bent een goede mama! Wat je mag gaan inzien is dat jij er pas echt voor je kleintje kunt zijn als je er ook voor jezelf bent. Wanneer jij helemaal uitgeput bent en je emoties enorm hoog zitten, kun je niet de mama zijn voor je kleintje die je wilt zijn. Dus hoe voed je jezelf? Hoe ben jij er voor jezelf?

Neem hierin een eerste stap en bekijk mijn gratis masterclass ‘Wie ben ik nu ik mama ben en hoe zorg ik voor mijzelf?

Ik sta heel de dag AAN

Jep, nu je kleintje er is lijkt er geen moment meer van rust. Continu ben jij als kersverse moeder op je hoeden of je kleintje niet iets van je wilt. Dat is even wennen want voordat je mama werd had je alleen de zorg over jezelf.

Ontdek hoe jij er voor jezelf kunt zijn met je kleintje erbij. Door even wat ontspanningsoefeningen te doen of ga buiten een rondje lopen samen. Zorg dat je ook jezelf voedt!

Lees ook blog: Stress verminderen oefeningen: loslaten in 10 minuten.

Slaapgebrek moeder

Praktische tips voor slaapgebrek

Slapen lijkt niet meer vanzelfsprekend. Continu word je gewekt en er is geen nacht bij dat je volledig kunt doorslapen. Je bent uitgeput.

Er komen tijden aan dat het allemaal beter gaat. Echt waar, geloof mij. Het is een mega cliché maar ‘alles is een fase’. Vaak op het moment dat je denkt ‘ik kan niet meer’ breekt er een nieuwe fase aan en komt er wat rust.

Maargoed in de tussentijd is het wel belangrijk dat jij blijft letten op jezelf. Trek je het nog? Hoe kun je er voor jezelf zijn. Slaap is niet het enige instrument voor meer rust. Je kunt ook kijken hoe je wat meer rust in je hoofd krijgt door minder op je mobiel of voor de tv te zitten en door wat meer te gaan focussen op je binnenwereld. Ontdek mijn online programma In Je Kracht Als Mam. Dan gaan we samen op ontdekkingsreis.

Ooh en weet ook dat het altijd een goed idee is om te gaan slapen als jouw kleintje slaapt. Zorg dat jij genoeg als kersverse moeder oplaadt. Sowieso belangrijker dan die 100 taken die nog in je hoofd zitten om te doen.

Hoe ga ik dat straks doen met werken?

Phoee ja daar kan ik een hele blog over schrijven. Dus dat heb ik ook gedaan ;). Lees mijn blog: Weer werken na zwangerschapsverlof’.

Vraag om hulp moeder

Vraag om hulp als kersverse moeder

En dan als laatste lieve kersverse moeder: vraag om hulp! Echt waar doe het. Er zijn altijd mensen in je omgeving die er voor je kunnen zijn en jou willen helpen. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen.

En…. wil je echt actief aan de slag gaan met jezelf. Ontdekken wie je nu bent in je nieuwe rol als mama en als vrouw. Weer lekker in je vel zitten door soms even op te laten en te ontladen? Stap dan in mijn 6-weekse online programma die je geheel op jouw tempo kunt volgen. Iedere dag gaan we 10-20 minuten aan de slag met… jou! Van mindset- tot bewegingsopdrachten. Het zit er allemaal in en na het volgen van dit programma weet jij hoe je er voor jezelf kunt zijn.

Liefs,
Heidi